Casa Cecilia Reig i Argelagós

Històric Geogràfic Social Onomàstic

La Garriga (Vallès Oriental)


Interès: Mirar i passar

Picnic: No

Carrer de Cardedeu nº11

etimologia

Origen del topònim

La casa se'n diu així ja que, Manel Joaquim Raspall i Mayol la va fer per encàrrec de la senyora Cecilia Reig i Argelagós així que, la casa té el nom de la propietaria de la casa.
historia

Informació històrica

La casa Cecilia Reig i Argelagós és una antiga casa modernista, feta el 1913 per l'arquitecte Manel Joaquim Raspall i Mayol, per encarrec de la senyora Cecilia Reig i Argelagós.
Aquesta casa, va ser feta tres anys després que la mateixa senyora encarregués a Manel Joaquim Raspall i Mayol, una altra casa modernista molt més coneguda que aquesta anomenada La Bombonera, cconstruïda el 1910.
altres

Altres informacions

En el seu temps era una casa d'estiueig. Avui dia podem observar que és una casa que es troba entre altres edificis.La seva composició és simètrica segons tres eixos, i es troba recolzada sobre un sócal de pedres massisses, coronades per una senefa de rajoles amb detalls florals de color blau, i més amunt hi ha una altra senefa de rajoles quadrades de color blau i groc.
La part superior de la façana està decorada per quatre medallons amb detalls florals al centre i amb cintes verticals. També hi ha dos tipus de senefa iguals als de la part inferior, una senefa amb motius florals de color blau i una altra senefa de formes quadrades de color blau i groc.
El que cal destacar de la façana és el gran balcó que té la casa al centre, un balcó que té la seva barana de ferro forjat i que està decorada amb detalls florals i motius geomètrics.
Una altre cosa a destacar és la porta de fusta, que es troba a la part dreta de la casa i que té un original detall al mig de ferro.
altres

Visions personals

És una casa que a primera vista no et pararies, ja que desgraciadament no està en massa bon estat, perquè és una casa que està abandonada, ja que segons el que m'han dit, els seus últims propietaris, tres germans que no van tenir fills (no se si eren els propietaris originals), i en anar a l'assil la van deixar en herència al mateix asil.
investigadors

Investigadors

diaz lara, Genoveva

anterior tornar següent

-