Casa Esteve Font

Històric Geogràfic Social Onomàstic

La Garriga (Vallès Oriental)


Interès: Visitar

Horari: Parlar amb el particular

Preu: Gratuït

Picnic: No

Casa Esteve Font - imatge 1
Casa Esteve Font - imatge 2
Casa Esteve Font - imatge 3
Casa Esteve Font - imatge 4
Casa Esteve Font - imatge 5
Casa Esteve Font - imatge 6

Carrer de Josep Sancho Marraco, 25-27

etimologia

Origen del topònim

El nom d’aquesta casa prové dels propietaris que van encarregar la construcció. El propietari és deia, Esteve Font i Germà, per això la casa té el nom de Casa Esteve Font i Germà.
historia

Informació històrica

La burgesia de principis del segle XX, en tenir un gran nivell econòmic i un gran estatus econòmic, compraven diferentes cases d’estiueig per tal de passar les vacances d’estiu o quan hi havia un motiu per allunyar-se de la ciutat comtal, moltes famílies compraven gran casalots per tal de tenir una millor estança.
Però la mida dels grans casalots era donada principalment per mostrar a tots els curiosos que passaven per davant de la casa que els residents de la casa tenien un gran nivell econòmic i que es podien comprar cases molt grans i molt luxoses.
I aquesta casa, no és cap excepció, la casa era d’estiueig de Esteve Font i Germà, del qual es conserva molt poca informació de la seva vida i de la seva estança en la casa.
Però el temps va passant, i la casa va ser transmessa com herència fins els actuals propietaris que actualment tenen la casa llogada a una llogatera. La casa ja no té l’ús de residencia d’estiu, sinó que es una vivenda quotidiana contemporània.
Tot i que la façana està molt ben conservada, així ho demostren les fotografies que jo he fet, l’interior de la casa està molt remodelat. Per tant, el modernisme només es pot contemplar en la façana i en la distribució de la casa.
altres

Altres informacions

Casa Esteve Font i Germà, antiga casa d'estiueig construïda el 1910 per l'arquitecte Manuel J. Raspall i Mayol. L'artista va experimentar amb la decoració amb maó vist en llindes, cornisa i els pilars que separen les finestres. La façana és simètrica amb un sòcol alt de pedra. La cornisa és ondulada i rematada per una triple filera en maó.
altres

Visions personals

El projecte, al igual que la casa, m’ha agradat molt a l’hora que he après tota una part d’història i d’arquitectura del meu poble que no coneixia. Trec molt bones experiències i recomano l’activitat a les generacions futures, les qual tinguin que analitzar les “perles enterrades” del seu poble.
També he fet amistat amb la llogatera de la casa que ha accedit amablement juntament amb una beguda fresca, fer un recorregut per tota la casa explicant amb tot detall els petits recons d’aquesta casa.
En síntesi, un treball que ajuda a conèixer el poble i de aplicar el coneixements adquirits a classe en un marc pràctic. Un combinat perfecte per passar aquesta primavera.
bibliografia

Bibliografia

La Garriga secreta Varis (La Garriga)
Modernisme a la Garriga Varis
http://www.viamedius.com/que-ver/europa/espana/la-garriga/casa-esteve-font-i-germa Varis
http://www.visitalagarriga.cat/sites/default/files/modernisme_la_garriga.pdf Varis
investigadors

Investigadors

Castelló Bueno, Marc

anterior tornar següent

-