Casa Domingo Pujadas

Històric Geogràfic Social Onomàstic

La Garriga (Vallès Oriental)


Interès: Mirar i passar

Horari: No oberta a visites

Preu: No está en venda

Picnic: No

La casa Domingo Pujades s’ubica al nostre poble, al municipi de La Garriga, a la Ronda del Carril, número 83. Està situada a 5 minuts del centre del poble i a 3 de l'estació de tren.

etimologia

Origen del topònim

Suposadament el nom primer és degut a la família fundadora d'aquesta casa però actualment aquest edifici es coneix amb el nom de LLar Cau Blanc ja que és una residencia i escola per a nens i nenes amb autisme.
historia

Informació històrica

La casa Domingo Pujades originalment va ser construïda com a torre d’estiueig de la familia Pujades envoltada d’un enorme jardí. Actualment aquesta casa ha adquirit la funció de residencia i escola de nens que pateixen d’autisme, una malaltia que dificulta l’aprenentatge i la parla entre altres efectes.
altres

Visions personals

Aquesta obra arquitectònica, és d'un estil peculiar, autòcton i elegant. Vestida de color blanc, presenta una finura que contrasta amb la seva gran altura i dimensions. Les finestres pintades de color verd doten a la casa de tranquil•litat i harmonia d'acord amb l'equilibri del jardí. Tanmateix, personalment crec que per la nit o capvespre (que és quan vaig visitar-la) sembla estar encoberta de certa sinistralitat. El silenci del barri nomes interromput per el tren que passa a escassos metres, la alçada i esveltesa juntament amb el gran jardí que rodeja la casa contribueixen a aquest efecte.
investigadors

Investigadors

Arteaga Grivé, Xavier

anterior tornar següent

-