Casa Pere Sellarès

Històric Geogràfic Social Onomàstic

La Garriga (Vallès Oriental)


Interès: Aturar-se

Picnic: No

Casa Pere Sellarès - imatge 1
Casa Pere Sellarès - imatge 2
Casa Pere Sellarès - imatge 3
Casa Pere Sellarès - imatge 4

C/ Sant Ramon nº3

etimologia

Origen del topònim

El nom de la casa correspon al nom del propietari que la va fer construir
historia

Informació històrica

Pere Sellarés va encarregar a Manuel J. Raspall i Mayol que la construís al 1921 per a què aquest hi pogués habitar-la. Aquesta és d'estil noucentista, i consta d'una façana plana, recolzada sobre sócol de pedra carreuada, coronat amn una delicada motllura. La paret baixa és un singular aparell reticulat format per totxos en dos plans, emmarcant pedres amb picat de punxó fins a arribar a la imposta de la planta baixa a manera de bitllets. Igual com la imposta que uneix els buits de la planta. Sobre la cornisa i fris continu sobresurt una singular espadanya de totxo vist, de perfil lobulat, coronat per un arrebossat a manera de clau. En la cantonada de la planta baixa hi ha una columna amb un capitell jònic d'estilització característica del modernisme i molt original. La façana lateral, a partir del porxo, està arrebossada. De la façana sobresurt un balcó de planta trilobulada amb batana de ferro de dibuixos geomètrics. En el pati posterior, existia un porxo de columnes i arcs de totxo vist amb capitell de forma lobulada que rebia un arc ogival rebaixt. Aquest constituïa una estilització personal d'arc de ferradura apuntat, coronat per una mutllura i petit ràfec.
altres

Altres informacions

Al 1998 la casa ha estat restaurada. Actualment han desaparegut les columnes i estan mig amagats els arcs, s'han restaurat i pintat l'arrebosat, la fusteria i les baranes. També s'ha netejat el porxo i la pedra
altres

Visions personals

A mi personalment m'ha semblat una casa molt elaborada i molt completa. Segueix les característiques del noucentisme i esta molt ben treballada.
bibliografia

Bibliografia

Fundació La Caixa M.J.Raspall
Lluís Cuspinera Font La Garriga, crònica d'una destrucció
Lluís Cuspinera Font La Garriga, guía arquitectònica
Lluís Cuspinera Font Manifestacions de l'art, Modernisme a la Garriga
Lluís Cuspinera Font, Pere Muñiz Méndez i Francesc Garcia Viñas Manuel J Raspall, arquitecte municipal
investigadors

Investigadors

Louah el Aamri, Leila

anterior tornar següent

-