Casa Sebastià Bosch (1905)

Històric Geogràfic Social Onomàstic

La Garriga (Vallès Oriental)


Interès: Aturar-se

Picnic: No

Casa Sebastià Bosch (1905) - imatge 1

Aquesta casa es troba a La Garriga ( Vallès Oriental). És una de les cases ubicades a prop del passeig del poble garriguenc.
El carrer on es troba la casa és el Carrer de Ramon Pascual, 48.

etimologia

Origen del topònim

L'arquitecte català, Manuel Joaquim Raspall va dissenyar La Casa Sebastià Bosch i Sala l'any 1905. La casa té el nom segons el propietari o família que residia a la casa.
historia

Informació històrica

Manuel Joaquim Raspall i Mayol va nèixer a Barcelona el 1877 i va morir a La Garriga el 1937.Va ser un arquitecte modernista i noucentista català. Per tant, la seva obra va des del modernisme fins el noucentisme. La major part de les seves obres es concentren a Barcelona i el Vallés Oriental, especialment a La Garriga i a l'Ametlla del Vallès. Va acabar arribant a la Garriga, perquè a part de ser arquitecte també participava en tertúlies amb famosos polítics com per exemple, Santiago Rusiñol. Entre altres coses, va confeccionar la primera catifa de flors i així l'Ajuntament de La Garriga el va nombrar "Persona il·lustre de La Garriga". A partir d'aquí, va dissenyar moltes cases modernistes, moltes d'aquestes situades en el llarg i bonic passeig. Una d'elles, la Casa Sebastià Bosch i Sala (1905), la qual estava feta d'una sola planta, la façana decorada amb motius modernistes en pedra. Conserva una sanefa a la part alta de l'edifici amb elements decoratius. La porta principal i les finestres estaven fetes de forja.
altres

Altres informacions

Raspall, va construir una altra casa que té el mateix nom: Casa Sebastià Bosch i Sala, també situada a La Garriga.
Cal dir, que hi ha molt poca informació sobre aquesta casa. I a més, no m'han concedit l'entrevista.
altres

Visions personals

Personalment, és una casa simple perquè si es veies les altres cases que ha fet aquest arquitecte són més complexes i de més pisos. Tot i així, és original. M'ha cridat l'atenció la decoració amb forja de la porta principal i de les finestres.
bibliografia

Bibliografia

Dunia Faisán Pérez Casa Sebastià Bosch Viquipèdia (Barcelona, 12/10/2007)
investigadors

Investigadors

Olomo Mayé, Estefano
Topònims relacionats: Casa Sebastià Bosch i Sala (1912)

anterior tornar següent

-