Plaça can Dachs

Històric Geogràfic Social Onomàstic

La Garriga (Vallès Oriental)


Interès: Aturar-se

Horari: Las 24 hores del dia.

Picnic: No

Plaça can Dachs  - imatge 1
Plaça can Dachs  - imatge 2
Plaça can Dachs  - imatge 3

La plaça de Can Dachs està al nordoest del carrer Samalús. Al nord esta el bar Trébol, al costa del Trébol hi ha les finques Núria, i al costat un banc. A l'oest esta el Esport.

etimologia

Origen del topònim

El seu nom prové d'una antigua masia que tenia el mateix nom, situada just al costat del cami ral de Granollers a Vic i que passava pel carrer Centre que la voreja per la part oest.
La masia que antigament donava nom a aquesta plaça, data del segle XVI, va ser edificada l'any 1583, al costat del "Camí ral", al centre del nucli urbà. L'ensorrament es va efectuar el 1975 per edificar un conjunt d'habitatges plurifamiliars.
En un inici es va denominar Ca n'Oliveras (Edifici de planta rectangular, format per una planta baixa, pis i golfes), ja que en data de 1519, Pere Rosselló de Munt va cedir lloc a Jaume Oliveras en el lloc que avui coneixem com a plaça can Dachs .
A principis del segle XVIII es va extingir la descendència masculina i l'hereva Margarida Oliveras Torra, es va casar amb Francesc Blancafort del Molí, unint les dues cases. El cognom Dachs va arribar a la Garriga procedent de Gurb.
En 1825 l'hereva de Can Oliveras, M. Teresa Vilar i Desvilar, es casà amb José Dachs Prat, passant així can Oliveras a denominar-se can Dachs.
historia

Informació històrica

La plaça de Can Dachs ha tingut dos imatges. Abans de ser una plaça peatonal, era un aparcament de cotxes, peró aixó va canviar. Van fer la nova Plaça i, mentres la feien, van trobar restes de ruïnes antigues Romanes. Llavors, en lloc de ser de sorra, la van fer amb pedres.

altres

Altres informacions

Si la mirem des de l'est veiem el bar Trebol, les finques Núria, la loteria i el banc, Al costat del banc, trobem unes escales. Al costat una tarima de pedra perquè els nens puguin jugar. Després han posat bancs per tot el voltant. Just davant de Can Biset, trobem l'arbre centenari anomenat Ginkgo Biloba.
altres

Visions personals

Jo crec que es força acollidora, però li falta alguna botiga o alguna cosa que la fagi mes divertida, encara que siguin uns tristos gronxadors.
La plaça de can Dachs m'agrada força per que hi porto al meu germà a jugar, es segura i està bé per a gent de totes les edats perquè hi ha bancs pels senyors i senyores grans i és un bon lloc per passar l'estona amb els amics.

anterior tornar següent

-