Carrer Samalús

Històric Geogràfic Social Onomàstic

La Garriga (Vallès Oriental)


Interès: Mirar i passar

Picnic: No

Carrer Samalús - imatge 1

Es pot localitzar al costat de l'escola de música Josep Aimerich. Enllaça la plaça de Can Dachs, pel sud, amb el començament del passeig dels Til.lers.

etimologia

Origen del topònim

Era l'antic camí veinal que portava directament fins a Samalús. Antigament al carrer Gran, específicament al Mon Bar, hi havia una cleda perquè no baixessin els animals que venien de les muntanyes. El carrer es pot considerar el rovell de l'ou.
L'origen del seu nom ve donat doncs, perquè va ser obert en el camí que portava el seu nom, l'antic camí de Samalús i que seguint el seu recorregut travessava la via del tren, pujava per Can Poi i seguia cap el poble veí.
Antigament des de l'actual plaça de Can Dachs sortien dos camins:
- el camí dels Sacraments, que portava a la Doma, actualment carrer de la Doma.
- el camí que portava a Samalus, actualment carrer Samalús.
historia

Informació històrica

És el carrer més antic després del carrer Major, el més curt i l'únic que abans tenia sortida per dalt i per baix, ja que pels costats estava tancat.
L'escola Josep Aimerich era una antiga torre i la plaça del Silenci era l'hort. L'ajuntament va comprar la casa i va obrir l'hort, mes tard l'hi varen posar com a nom: La plaça del Silenci. Durant la guerra civil d'Espanya, la gent s'hi refugiava, després Franco la va utilitzar com a quartel general, l'auditori formava part d'aquesta finca que era on hi guardaven els carruatges. La casa més antiga del carrer es Can Bulbena que es va fundar l'any 1600.
altres

Altres informacions

La casa mes antiga del carrer es Can Bulbena que es va fundar l'any 1600, encara que poc després es va fer l'esglèsia (1725) i l'envoltaren de cases. Actualment els veins lluiten per obtenir el trànsit peatonal, i serà ùnicament pels veïns.

anterior tornar següent

-